Východočeský pohár

O víkendu 6. a 7. 4. se v Česticích hrál Východočeský pohár, tedy soutěž společná s Pardubickým KVS, do kterého postoupila vždy dvě nejlepší družstva z krajského poháru každého z krajů.

V sobotu hrály ženy, bohužel se nedostavilo družstvo Nasavrk, vítěz z Pardubického kraje. Operativně byl tedy změněn systém turnaje, hrálo se na tři hrané sety, což je systém, který VIS nezná a výsledky tam proto nejsou.  Účastníky tedy byla družstva Sokola Písečné za kraj Pardubický, DTJ Hradec Králové a Sokola Plotiště nad Labem za kraj Královéhradecký. Oba královéhradečtí účastníci porazili 3:0 Písečnou a o vítězi tak rozhodl jejich vzájemný zápas.  Byl velmi vyrovnaný a také velmi kvalitní, DTJ už vedla 2:0 a i když třetí set ztratila, stala se vítězem a získala putovní pohár.

Výsledky:

DTJ HK – Písečná 3:0. – Plotiště n. L. 2:1

Plotiště n.L. – Písečná 3:0

Nejlepšími hráčkami byly vyhlášeny smečařka Monika Halamová (Plotiště) nahrávačka Ivana Burešová a nejužitečnější hráčka Renata Jelínková (obě DTJ).

Na mužský turnaj v neděli přijela všechna družstva, za Pardubice tedy Choceň B a Slatiňany, za Hradec Králové VK Hradec Králové B a Sokol Stěžery . Po úvodních zápasech (výsledky jsou ve VISu) to vypadalo, že se o vítězi rozhodne mezí Chocní a Slatiňany, nakonec ale ve svém posledním utkání VK HK B porazil Slatiňany 2:0 a protože jeden set uhrál i proti Chocni, stal se celkovým vítězem a držitelem putovního poháru on. V posledním utkání ještě Stěžery po vyrovnaném průběhu porazily Choceň a výsledné pořadí tedy bylo:

  1. VK HK B, 2. Slatiňany, 3. Choceň B, 4. Stěžery.

Jako nejlepší smečař byl vyhlášen Martin Kiesewetter (Choceň B), nahrávač Ondřej Bouma (VK HK B) a nejužitečnější hráč Michal Kovač ze Slatiňan.

Čestickým pořadatelům patří poděkování za vzornou organizaci turnaje, vyhlášení vítězů přihlížel i Mirek Charvát.

 

Updated: 15.4.2019 — 5:58
Královéhradecký krajský volejbalový svaz © 2017 Administrace