První letošní kemp Benjamínků snad nebyl posledním

V sobotu 3. října patřila hradecká hala Slavia dětem narozeným v roce 2009. Královéhradecký krajský volejbalový svaz uspořádal jednodenní kemp mladých volejbalistů, do kterého se mohly přihlásit děti z celého kraje. Náš kraj tak navázal na loňské dva pilotní kempy. Počet přihlášených byl necelých 50, což v této době můžeme brát jako velký úspěch. Sportovci byli z devíti oddílů. Dětem se věnovali trenéři krajské reprezentace Jakub Lejsek, Tomáš Lilko doplněni atletickou trenérkou Míšou Příhodovou a bývalým extraligovým nahrávačem Matějem Klimešem. Po zahájení se děti rozdělily do čtyřech skupin a vydaly se na svá stanoviště. První tréninková část byla naplněna rozcvičkou a poté následovala série čtyř 20 ti minutových bloků, kdy se jednotlivé skupiny vystřídaly. Následoval oběd a polední pauza. Odpolední blok probíhal v obdobném duchu. Během celého dne se děti učily základním volejbalovým činnostem (pohyb v poli doplněn o prsty, bagr a útočný úder). Rovněž si vyzkoušely atletický a kondiční trénink.

Kemp hodnotíme ze svého pohledu velmi úspěšně. Takto na nás působila i zpětná vazba od oddílových trenérů. Doufejme, že pro ročníky 2009 na podzim budeme moci uspořádat ještě jeden kemp. Rovněž je v listopadu naplánován kemp pro ročníky 2008. Tyto kempy jsou v rámci projektu Českého volejbalu ,, Základní škola volejbalu“.

Chtěli bychom poděkovat všem zúčastněným hráčkám, hráčům, trenérům, trenérům jednotlivých oddílů a rodičům, kteří děti do kempu přihlásili.

Updated: 17.10.2020 — 15:05
Královéhradecký krajský volejbalový svaz © 2017 Administrace