Základní škola volejbalu – kempy Benjamínků KVS

S příchodem barevného minivolejbalu a jeho postupným začleněním ve většině mládežnických týmech se nacházíme v situace, kdy máme v mladším věku již zafixovány jednotlivé herní činnosti a prvky. Hráči i hráčky jsou schopni trvalé tréninkové práce, a právě v tomto období je jejich učení nejefektivnější. Nachází se ve věku, kdy přechází od barevného minivolejbalu k šestkovému.

Cílem bude zmapovat základní herní volejbalové dovednosti hráčů a hráček v Královéhradeckém kraji. Tématem bude správný nácvik odbití obouruč vrchem a spodem včetně doplňkových soutěží a her. Navazovat bude útočný úder

Tento projekt je součástí koncepce Českého volejbalového svazu „ Základní škola volejbalu (ZŠV)“

Základním cílem Krajského volejbalového svazu je dostat se ke všem dětem a pomoci jím s učením volejbalu.  KVS nemá za cíl v tomto věku tvořit výběr těch nejlepších, ale reaguje na specifický charakter volejbalu jako takového. Volejbal je hra nesmírně náročná na technické provedení herních činností. Bez jejich perfektního provedení je hra ochuzená, nepřináší radost a ani úspěch, a to ani úspěch reprezentační. KVS chce zapojit i jednotlivé oddílové trenéry.

Smyslem celého projektu je reagovat na specifický charakter volejbalu jako hry, která je strategicky ovlivněna technikou provedení jednotlivých činností, z které se hra skládá. Trénink hry a trénink techniky jsou spolu svázány a vzájemné se prolínají.

Na projekt Benjamínků navazují obě výběrové krajské reprezentace (chlapci 2006-2007 a dívky 2006-2007), které mají každoměsíční srazy

Cena jednoho kempu včetně obědu je 300,-/sportovec, trenéři zdarma.

Termíny Benjamínků 2008:

17.11. úterý, svátek velký kemp (hala Slavia HK) – přihláška do 4.11.

15.5. sobota navazující velký kemp (hala Slavia HK)

Termíny Benjamínků 2009:

3.10. sobota – kemp max. 80 účastníků (hala Slavia HK) – přihláška do 23.9.

1.11. neděle – kemp pro dalších max. 80 účastníků (hala Slavia HK) – přihláška do 21.10.

16.5. neděle – navazující velký kemp (hala Slavia HK)

Updated: 16.9.2020 — 14:48
Královéhradecký krajský volejbalový svaz © 2017 Administrace